Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le woensdag 11 april 2012
**Résumé

U bent wellicht ook op zoek naar een hoger rendement op uw spaargeld. Hebt u er al eens bij stilgestaan dat uw woonkrediet een mooi spaarrendement herbergt? De ene na de andere bank trad vorige week in de voetsporen van marktleider BNP Paribas Fortis. Een voor een verlaagden ze de rente op het spaarboekje tot 0,75 procent basisrente verhoogd met 0,25 procent getrouwheidspremie. De vraag ‘wat doen met mijn spaargeld?’ werd daardoor nog acuter dan ze al was. Want de inflatie blijft hardnekkig boven 3% uittorenen.

U bent wellicht ook op zoek naar een hoger rendement op uw spaargeld. Hebt u er al eens bij stilgestaan dat uw woonkrediet een mooi spaarrendement herbergt?

De ene na de andere bank trad vorige week in de voetsporen van marktleider BNP Paribas Fortis. Een voor een verlaagden ze de rente op het spaarboekje tot 0,75 procent basisrente verhoogd met 0,25 procent getrouwheidspremie. De vraag ‘wat doen met mijn spaargeld?’ werd daardoor nog acuter dan ze al was. Want de inflatie blijft hardnekkig boven 3% uittorenen.
Als u aan uw spaaradviseur alternatieven voor het spaarboekje vraagt, dan zal hij of zij hoogstwaarschijnlijk andere spaar- en beleggingsproducten promoten. Meestal houden die meer risico in dan een spaarboekje. Nochtans bestaat er een volledig risicoloze manier om het rendement van uw spaargeld op te krikken. Dat kunt u door uw woonkrediet gedeeltelijk vervroegd af te lossen. Het voorbeeld toont dat aan.