Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le donderdag 25 augustus 2011
**Résumé

De vraag is :   "Ik ben eigenaar van een glvl app in een gebouw van 3 app. De 2 bovenste app. hebben 2 slpk (350/1000) en mijn app 1 slpk (300/1000).

De vraag is :

 

"Ik ben eigenaar van een glvl app in een gebouw van 3 app. De 2 bovenste app. hebben 2 slpk (350/1000) en mijn app 1 slpk (300/1000).

Jaarlijks krijg ik de rekening van het water welke ze delen door 3. Moet dit niet verdeeld worden volgens de quotiteiten of mss zelfs volgens het aantal gedomicilieërden? Op het 2de verdiep woont een gezin met 4 personen, op het 1ste 2 personen in mijn app. 1 persoon. Ik heb hen al laten horen dat ik de afrekening niet logisch maar zij noemen het "de bluts met de buil"... Van aparte meters willen ze niet weten.

Er is geen syndicus ofzo, dus weet ik niet goed tot wie ik mij hiervoor kan richten of wat ik kan ondernemen.

 

Er dient nu blijkbaar ook een herstelling aan het dak uitgevoerd te worden, hierover heb ik in de basisakte teruggevonden dat herstellingen aan gemede delen moet betaald worden in verhouding met de aandelen in de gemene zaken. Ze hebben me alvast laten weten dat het al altijd wordt gedeeld door 3 en dat dit zo blijft. We zouden ivm deze herstelling samenkomen om de offertes te bespreken. Sta ik sterk met het lastenboek of moet ik me neerleggen bij de beslissingen van de andere 2 eigenaars?

"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier