Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le dinsdag 15 november 2011
**Résumé

De vraag is:   "Welke is de minimumtemperatuur die een verhuurder moet garanderen op het appartement dat hij verhuurd?

De vraag is:

 

"Welke is de minimumtemperatuur die een verhuurder moet garanderen op het appartement dat hij verhuurd?

Het betreft hier een appartement in een mede-eigendom met 3 appartementen. Er staat een recente condensatieketel op gas, die gemeenschappelijk is. Dus 1 ketel voor de 3 appartementen. Mijn huurster heeft het echter steeds koud. Momenteel is de verwarming zo afgesteld dat een temperatuur van 24 °gehaald kan worden. Er is een moderne digitale sturing met buitenvoeler. Er is dubbele beglazing, de spouwmuren hebben isolatie, en het gebouw staat tussen 2 andere gebouwen. Zij woont op het gelijkvloers, maar de zolderingen van de garages onder het gebouw werden ook voorzien van isolatie.

De huurster klaagt dat ze het, met een binnentemperatuur van 24 °, nog koud heeft. Vorig jaar werd de sturing al 2 graden hoger ingesteld op haar vraag, maar zijn we verplicht dat nog eens te doen? Wij kunnen toch niet stoken tot 30 °, omdat de huurster koudbloedig is? Heb al gezegd dat ze dan, op eigen kosten, maar een kleine elektrische bijverwarming moet nemen, maar ze zegt: Ik huur met verwarming, en ik eis dan ook verwarming.

Hoever mag, of kan, ze hierin gaan?

Als we de installatie nog hoger moeten installen, mag ik dan deze bijkomende kosten als privatief aanrekenen? De andere mede-eigenaars moeten toch niet mee betalen omdat 1 huurder het koud heeft."

 

 

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier