Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le donderdag 16 juni 2011
**Résumé

Alle syndici krijgen uitstel om de documenten van de mede-eigendom aan te passen aan de nieuwe reglementering. Precies vandaag stemde de Kamercommissie Justitie ermee in om de deadline te verlengen van september 2011 naar september 2013.    In de nieuwe wet van 2 juni 2010 kreeg de syndicus slechts één jaar de tijd om de aanpassingen van de basisakte, het reglement van de mede-eigendom en het huishoudelijk reglement aan de algemene vergadering voor te leggen.

Alle syndici krijgen uitstel om de documenten van de mede-eigendom aan te passen aan de nieuwe reglementering. Precies vandaag stemde de Kamercommissie Justitie ermee in om de deadline te verlengen van september 2011 naar september 2013. 
 
In de nieuwe wet van 2 juni 2010 kreeg de syndicus slechts één jaar de tijd om de aanpassingen van de basisakte, het reglement van de mede-eigendom en het huishoudelijk reglement aan de algemene vergadering voor te leggen. In de praktijk bleek die termijn echter quasi onhaalbaar, waardoor gevraagd werd om de deadline te verlengen. 
 
In eerste instantie was het de bedoeling om de zogenaamde ‘coördinatieplicht’ met vier jaar te verlengen, maar vandaag besloot de Kamercommissie om de deadline met twee jaar te verschuiven. Met andere woorden: voor 1 september 2013 moeten alle aanpassingen dus zijn doorgevoerd. ‘Op die manier krijgt iedereen toch nog altijd voldoende tijd om de nodige aanpassingen te doen’, luidt het. 
 
De vastgoedsector, die altijd vragende partij was voor een uitstel, toont zich uiteraard tevreden met de verlenging. Maar opgelet, voor het echt zover is, moet ook het parlement nog haar goedkeuring geven.