Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le donderdag 07 april 2011
**Résumé

De vraag is :   "via de syndicus van een appartementsgebouw van 5 appartementen kreeg ik het volgende te horen: een van de mede-eigenaars, eentje van ottomaanse origine, betaalt de algemene onkosten al een hele tijd niet.

De vraag is :

 

"via de syndicus van een appartementsgebouw van 5 appartementen kreeg ik het volgende te horen:

een van de mede-eigenaars, eentje van ottomaanse origine, betaalt de algemene onkosten al een hele tijd niet.

In het gebouw zijn een aantal herstellingen nodig (vandaar mijn betrokkenheid, ik voer deze uit), herstellingen die met een meerderheid van 4/5 worden goedgekeurd, de ottomaan in kwestie komt nooit naar algemene vergaderingen. Op gebied van betaling van mijn facturen is er tot hiertoe geen probleem omdat de VME een redelijke spaarpot heeft, maar uiteraard is die ook beperkt. Vorig jaar werd een nieuwe voordeur geplaatst en parlofoonsysteem, dus de reserve daalt behoorlijk.

De medelanders in kwestie hebben ook de prettige gewoonte het gebouw op z'n kop te zetten tot midden in de nacht, overal vuil achter te laten, kortom ze zijn erg respectloos naar hun medebewoners toe. Bovendien zouden ze met een paar gezinnen in het appartement wonen.

Blijkbaar hebben ze in hun appartement (eerste verdieping) ook nog eens wat verbouwingswerken uitgevoerd die de stabiliteit van het gebouw in het gedrang zouden brengen, de achtergevel op het gelijkvloers zou aan het afscheuren zijn.

 

Op welke manier kan hiertegen worden opgetreden? De overige appartementen zijn verhuurd, geen enkele eigenaar bewoont het zelf dus de klachten van overlast dienen volgens mij van de bewoners te komen. 

Wat met het niet-betalen van de algemene kosten?"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier