Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le donderdag 12 mei 2011
**Résumé

De vraag is :   "Geachte, In onze Residentie zijn er enkele eigenaars die weigeren hun maandelijkse voorschotten te betalen, en ook hun aandeel in de grote kosten die wij onlangs hadden (nieuwe lift en verwarmingsketels))

De vraag is :

 

"Geachte,

In onze Residentie zijn er enkele eigenaars die weigeren hun maandelijkse voorschotten te betalen, en ook hun aandeel in de grote kosten die wij onlangs hadden (nieuwe lift en verwarmingsketels))

De syndicus heeft hen na de nodige aanget.brieven, gedagvaard. Op het proces heeft haar advocaat gezegd dat zijn cliënt vaak geen warm water kreeg. Iedereen viel uit de lucht, want zelfs de syndicus wist hiervan niets, noch onze advocaat! De vrederechter liet de zaak 5 md uitstellen. 

Ondertussen moet de VME natuurljk mee voor de kosten opdraaien. Die persoon heeft natuurlijk gelogen, want de verwarming en warm water werden diverse keren gecontroleerd en in het bewuste app kwam het water aan 72° binnen.

Nu is mijn vraag: 

Als in oktober de zaak terug voorkomt, en die eigenaar dan zegt dat nu alles in orde is, wie draait er dan op voor de gerechtskosten? Er werd wel gelogen, maar hoe bewijs je dat?Er werd dr die eig. nooit een klacht ingediend, noch bij de syndicus,noch bij de vrederechter, en toch krijgt de zaak zo lang uitstel! Ik kan in ieder geval niet meer volgen. 

Ik dacht dat dit wettelijk vastgelegd was? Moet een vrederechter dat niet respecteren?

Een andere eig. betaalt al 2j. niet omdat haar moeder die het app bewoont, geen huur wil betalen. Dit is toch onze zaak niet? Hopelijk krijgt zij ook geen uitstel Dat resultaat wachten wij nog af.

Wat denken jullie?

Bedankt

Nique"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier