Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le maandag 18 april 2011
**Résumé

De vraag is : "Tijdens een AV deze namiddag werd ons door syndicus meegedeeld dat er wegens een technisch defect aan een pomp één miljoen liter leidingwater in de riool werd gepompt. De fout zou aan de (nieuwe) pomp te wijten zijn (het is een nieuwbouwappartement). Hierdoor krijgen we door de watermaatschappij een extra rekening van 6 000 EUR voorgeschoteld.

De vraag is :

"Tijdens een AV deze namiddag werd ons door syndicus meegedeeld dat er wegens een technisch defect aan een pomp één miljoen liter leidingwater in de riool werd gepompt. De fout zou aan de (nieuwe) pomp te wijten zijn (het is een nieuwbouwappartement). Hierdoor krijgen we door de watermaatschappij een extra rekening van 6 000 EUR voorgeschoteld.

Er werd een technisch expert bijgeroepen die de nodige vaststellingen heeft gedaan.

Aangezien alles nog onder waarborg valt werd de verkoper van de nieuwbouwappartementen aangesproken. Hij erkent de fout maar maakt een vergoeding afhankelijk van het op zijn beurt verkrijgen van een vergoeding van de onderaannemer die de pomp heeft geplaatst. En de onderaannemer wijst op zijn beurt naar de leverancier die dan weer naar de fabrikant wijst.

Nochtans komt het me voor dat wij als eigenaars niets te maken hebben met de onderaannemer enz...maar dat we ons enkel moeten richten naar de verkoper van de appartementen. Klopt dat?"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier