Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le maandag 26 september 2011
**Résumé

De vraag is: "Ik ken een VME waar twee verschillende vastgoedmakelaars (twee verschillende vennootschappen met verschillende makelaar-syndicus en uiteraard verschillende BIV-nummers, ook verschillend adres en verschillende benaming) "samen" syndicus zijn. De ene is de zogenaamde "uitvoerende syndicus" en doet het werk; de andere is "mede-syndicus" en is eveneens aanwezig op de AV. De rest van het jaar is hij onzichtbaar.

De vraag is:

"Ik ken een VME waar twee verschillende vastgoedmakelaars (twee verschillende vennootschappen met verschillende makelaar-syndicus en uiteraard verschillende BIV-nummers, ook verschillend adres en verschillende benaming) "samen" syndicus zijn.

De ene is de zogenaamde "uitvoerende syndicus" en doet het werk; de andere is "mede-syndicus" en is eveneens aanwezig op de AV. De rest van het jaar is hij onzichtbaar.

Beide heren hebben een contract laten ondertekenen door de RvME en hebben dus zelf getekend als syndici. Nergens is er een document, overeenkomst, ...waarin deze merkwaardige relatie wordt verklaard of gejustifieerd.

 

Wat denken de specialisten van dit forum hiervan?"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier