Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le vrijdag 07 juni 2013
**Résumé

 

 

Tot voor twee jaar bewoonde mijn moeder haar appartement gelegen boven de inrijpoort van een ondergrondse garage met 120 staanplaatsen.
Sedert zes maanden hebben we het appartement te huur gezet.
 
Nadat mijn moeder het appartement al verlaten had werd er een nieuwe poort en een nieuw aandrijfmechanisme geplaatst. Nu deelt het immokantoor me mee dat ze het appartement niet verhuurd krijgen wegens abnormale geluidsoverlast veroorzaakt door die poort. Ik ben naar het appartement geweest, en inderdaad, het geluid van deze poort is wel 10 keer sterker dan voordien toen mijn moeder er nog woonde.
 
Geluid wordt veroorzaakt door "gerammel" van de poort zelf bij het openen en sluiten alsook door het geronk van de aandrijvingsmotor. Het volledige aandrijfmechanisme is gewoonweg tegen de onderkant van de vloerplaat van het appartement vastgeschroefd: ijzer op beton. Ook de poortgeleiders (poort is van het oproltype) zijn rechtstreeks in diezelfde vloerplaat vastgeschroefd. Immokantoor deelt me mee dat de kansen op verhuur hierdoor quasi nihil zijn. Alle kandidaat-huurders hebben hierop afgehaakt zeggen ze. Idem vooruitzicht ingeval van eventuele verkoop.
 
Ik zit met mijn handen in mijn haar want intussen lopen de vaste kosten en grote onderhoudskosten van het appartement, alsook taksen en belasting, gewoon verder.... 
 
Wat kan ik doen? Ik zou de VME van die ondergrondse garage in gebreke kunnen stellen, maar waarschijnlijk gaan ze dan zeggen dat er een vergelijkbare situatie was tijdens de vorige dertig jaar.......(ik kan nu niet meer aantonen dat het geluid voordien verwaarloosbaar was).
Tijdens weekdagen gaat de poort dagelijks gemiddeld 500 keer open en 500 keer toe.!!! Ik vrees dat de reële waarde van het appartement negatief is geworden....niemand die dit nog wil!