Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le woensdag 19 oktober 2011
**Résumé

Tijdens klop-,boor- en drilwerken vorige week in het bovenliggende appartement (late afwerking nieuwbouwappartement) is er een zeer grote scheur/barst veroorzaakt in een van mijn muren (ik bewoon mijn appartement reeds twee jaar). Hierdoor is het behang en schilderwerk onherroepelijk beschadigd. Schade aangegeven bij syndicus en bij de bouwpromotor. Syndicus heeft ook bouwpromotor gevraagd de zaak met spoed te behandelen.   

Tijdens klop-,boor- en drilwerken vorige week in het bovenliggende appartement (late afwerking nieuwbouwappartement) is er een zeer grote scheur/barst veroorzaakt in een van mijn muren (ik bewoon mijn appartement reeds twee jaar). Hierdoor is het behang en schilderwerk onherroepelijk beschadigd.
Schade aangegeven bij syndicus en bij de bouwpromotor. Syndicus heeft ook bouwpromotor gevraagd de zaak met spoed te behandelen. 
 
Evenwel.....sindsdien windstilte. De blokpolis voorziet wel in BA gebouw, maar er is geen uitbreiding rechtsbijstand.
 
Intussen vraag ik me af wie ik in gebreke zou moeten stellen indien geen reactie:
 
- de eigenaar van het appartement (want de notariële akte van verkoop is reeds verleden)?
- de promotor?
- de firma die effectief de werken uitvoerde (en die ik niet ken)?
 
De BA van het gebouw verzekert wel de schade veroorzaakt door het ene privatief aan het andere, BEHALVE ingeval van uitvoeren van bouwwerken (bijgevolg is de eigenaar van dat appartement niet gedekt voor deze schade...)
 
Ook vrees ik dat ze gewoonweg gaan beweren dat de schade niet door hun schuld is tot stand gekomen....
 
Graag enkele meningen en raad voor de meest effectieve benaderingswijze...