Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le vrijdag 05 augustus 2011
**Résumé

 

 

In New York is een metalen appartementencomplex opgeleverd waarbij de woningen een
glazen pui hebben die als een brandweerdeur omhoog kan worden gehesen. Het complex,
ontworpen door het Japanse architectenbureau Shigeru Ban en het Amerikaanse bureau
Dean Maltz bestaat uit acht  duplexappartementen.

De woningen hebben een glazen voorgevel die bij zomerse temperaturen richting het plafond
kan worden ‘gehesen’. Zo kunnen de bewoners in de buitenlucht zitten bij het Franse balkon
van het appartement. Wanneer de woning moet worden gekoeld kan er een ‘zonnescherm’,
zo groot als het twee verdiepingen grote appartement, naar beneden worden gelaten.
Dit zonnescherm is ook van metaal gemaakt.

Het appartementencomplex heeft naast acht woningen, ook een expositieruimte in de plint van het gebouw. 
Het penthouse met vijf slaapkamers heeft uitzicht over de rivier de Hudson en de stad. 

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl 

2 augustus 2011
Bron: 
Architectenweb.nl