Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le donderdag 02 februari 2012
**Résumé

Afgelopen donderdag verzamelden alle BIV-mandatarissen en -personeelsleden in de prestigieuze Club van Lotharingen, in hartje Brussel, voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Beroepsinstituut. Een uitgelezen moment voor sectorgenoten om de 'koppen' nog eens bij elkaar te steken. Onder de eregasten bevond zich alvast onze voogdijminister Sabine Laruelle. En die stak het niet onder stoelen of banken: 'Samen hebben we heel wat verbeteringen aangebracht aan de uitoefening van uw beroep', zei ze voor een volle zaal. 'De deontologie, transparantie en credibiliteit moet de basis blijven.

Afgelopen donderdag verzamelden alle BIV-mandatarissen en -personeelsleden in de prestigieuze Club van Lotharingen, in hartje Brussel, voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Beroepsinstituut. Een uitgelezen moment voor sectorgenoten om de 'koppen' nog eens bij elkaar te steken. Onder de eregasten bevond zich alvast onze voogdijminister Sabine Laruelle. En die stak het niet onder stoelen of banken: 'Samen hebben we heel wat verbeteringen aangebracht aan de uitoefening van uw beroep', zei ze voor een volle zaal. 'De deontologie, transparantie en credibiliteit moet de basis blijven. En om daaraan te werken, zal u mij altijd aan uw zijde vinden om zo jullie beroep verder te professionaliseren.' 
 
In haar toespraak had de minister veel lof voor de huidige werking van het BIV en voor de positieve evolutie van het beroep van vastgoedmakelaar. Haar belangrijkste mededeling was echter dat ze het voorstel van de Nationale Raad van het BIV om het beroep te organiseren door middel van een vastgoedmakelaarswet volledig steunt.