Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le maandag 28 februari 2011
**Résumé

 Neem deel aan de projectoproep Voorbeeldgebouwen en haal en subsidie van € 100 per m² binnen. 

 

Neem deel aan de projectoproep Voorbeeldgebouwen en haal en subsidie van € 100 per m² binnen.

 

In 2007 lanceerde het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de eerste projectoproep voor « Voorbeeldgebouwen Energie en Ecoconstructie ». Drie jaar later is Brussel nu met 117 winnende projecten die staan voor meer dan 265.000 m² gebouwen met een wel 10 keer lager energieverbruik een van de leiders inzake zeer goed milieupresterende gebouwen.

 

De gewestelijke regering heeft besloten om deze dynamiek te versterken door een 4e editie van de projectoproep, met een enveloppe van 5 miljoen euro, te lanceren.

 

Zoals de voorgaande edities staat de projectoproep « Voorbeeldgebouw 2011 » open voor alle bouwheren (huisgezinnen, overheden, parastatale instellingen, vzw’s, bedrijven, promotoren, …) die in het Brussels Gewest (ver)bouwen.

De winnende projecten van de editie 2011 van de « Voorbeeldgebouwen » ontvangen onder andere :

 

- financiële steun van € 10/m² voor de ontwerper (architect, studiebureau, …), met een minimum van € 5.000 en een maximum van € 100.000 per project ;

- financiële steun van € 90/m² voor de bouwheer van het project, met een maximum van € 500.000 per project.

 

Maak via een zoekmotor en een kaart op interactieve manier kennis met alle winnende voorbeeldgebouwen alsook met de nieuwe technische rapporten. Deze werden gerealiseerd op basis van vragen die vaak bij werkzaamheden/projecten voorkwamen.

 

 

De kandidaatsdossiers dient men ten laatste op donderdag 30 juni 2011 om 13u, in, bij Leefmilieu Brussel, afdeling Duurzame stad, energie en klimaat, dienst Voorbeeldgebouwen.