Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le dinsdag 09 augustus 2011
**Résumé

De vraag is :

De vraag is :

"Het betreft een appartementsgebouw met 12 appartementen en een conciergewoning. Elke eigenaar had voor 1/12 deel van deze conciergewoning. Omdat wij geen concierge meer hebben en willen, is deze woning recentelijk verkocht. Aangezien wij met een syndicus zitten, die in het recente verleden nogal eens gesjoemeld heeft met spaarrekeningen, zijn het overgrote deel van de eigenaars niet van plan de opbrengst van de verkoop van de conciergewoning op de algemene spaarrekening van het gebouw te zetten. Eén eigenaar echter, heeft 5 appartementen in eigendom op dit moment, wil wat dwang zetten om het geld toch in beheer van die syndicus te geven. Hij heeft nu, per email, onze syndicus aangezet om een uitzonderlijke AV bijeen te roepen. Om het wat in te kleden, heeft hij nog enkele andere punten die hij op de agenda wil hebben. De conciergewoning was volgens de notaris een goed dat niet in eigendom van de vereniging der mede-eigenaars viel. Ieder heeft gewoon een 1/12 deel in de akte.

 

Mag deze eigenaar een uitzonderlijke AV bijeen roepen met een email ?

Voor wie zijn de kosten van deze uitzonderlijke AV ?

Kan deze eigenaar ons dwingen om elk aandeel op die spaarrekening te zetten ?

De conciergewoning was volgens de notaris een goed dat niet in eigendom van de vereniging der mede-eigenaars viel. Ieder heeft gewoon een 1/12 deel wat ook vermeld is een eenieder zijn aankoopakte van zijn/haar appartement. Wat is het verschil ?

 

Tweede probleem:

We hebben de conciergewoning, door de syndicus, een tijdlang verhuurd gehad. Deze huurder heeft meer dan een jaar lang niet betaald, wat door onze syndicus verborgen gehouden is geweest. De syndicus heeft een advocaat op de zaak gezet en de huurder is nu gedwongen de achterstallige huur af te betalen. Tevens was er één eigenaar die de bijdragen niet betaald had, ook hier heeft de syndicus een advocaat geactiveerd.

Voor wie zijn de kosten van deze advocaat ? Op dit moment moeten de eigenaars een deel van die kosten betalen.

 

Ik ben op zoek naar antwoorden omdat ik vermoed dat die uitzonderlijke AV er zowiezo gaat komen. Ik wil voorbereid zijn zodat ik die ene eigenaar van repliek kan dienen.

 

Bij voorbaat dank voor de informatie."

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier