Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le maandag 14 maart 2011
**Résumé

De vraag is : "Wij hebben recent een appartementje gekocht aan de Belgische kust. Daar blijkt de vreemde gewoonte te bestaan dat individueel verbruik van verwarming en water niet individueel berekend worden. De verwarming die per eigenaar betaald dient te worden is gelijk aan de totale verwarmingskosten voor alle appartementen gedeeld door het aantal appartementen. Anders geformuleerd: gepensioneerden die vast verblijven in de residentie betalen evenveel voor hun privatieve verwarming en waterverbruik als eigenaars die slechts één weekend per jaar langskomen. 

De vraag is :

"Wij hebben recent een appartementje gekocht aan de Belgische kust. Daar blijkt de vreemde gewoonte te bestaan dat individueel verbruik van verwarming en water niet individueel berekend worden. De verwarming die per eigenaar betaald dient te worden is gelijk aan de totale verwarmingskosten voor alle appartementen gedeeld door het aantal appartementen. Anders geformuleerd: gepensioneerden die vast verblijven in de residentie betalen evenveel voor hun privatieve verwarming en waterverbruik als eigenaars die slechts één weekend per jaar langskomen. 

Dit is zo gespecifieerd in de basisakte, maar die wordt dit jaar toch herschreven. Vandaar dat we ons afvroegen of dit eigenlijk wel normaal is (dat lijkt ons zeker niet) en of dat eigenlijke wel kan (kunnen kosten voor privatief verbruik van anderen doorgerekend worden)?

 

PS We betalen bijna 3000€ "kosten" per jaar, we zoeken naar mogelijkheden om dit eens objectief te vergelijken met andere residenties. Het betreft een oud gebouw met meer dan 80 appartementen en ons appartementje is nauwelijks 50m2... Wie tips heeft om een en ander eens objectief te laten onderzoeken is steeds welkom!"

 

Volg dit onderwerp op Juridisch Forum, klik hier