Hallo Residentie
Envoyer par email Imprimer
content-picture
Publié le maandag 28 februari 2011
**Résumé

 Wat is CIB?

 

Wat is CIB?

CIB Vlaanderen, voluit de Confederatie van Immobiliënberoepen van Vlaanderen, is veruit de grootste en meest representatieve beroepsvereniging van vastgoedmakelaars. Naast vastgoedmakelaars vinden ook andere vastgoedberoepen zoals syndici, bouwpromotoren, vastgoedfiscalisten en vastgoedjuristen, onderdak bij onze organisatie. CIB is een door de Hoge Raad voor de Middenstand erkende beroepsvereniging en regionaal georganiseerd. CIB Vlaanderen, CIB Wallonië en CIB Brussel zijn autonome organisaties die via CIB Nationaal en de Europese Raad van Immobiliënberoepen (CEPI) een hechte band hebben. CIB Vlaanderen telt 6 lokale afdelingen, één voor elke Vlaamse provincie en, gezien het specifieke karakter van vakantieverhuur, één voor de Vlaamse kust. Binnen CIB worden de verschillende beroepscategorieën vertegenwoordigd door federaties.

De om en bij de 1200 hoofdleden (kantoren) van CIB Vlaanderen zijn goed voor meer dan 60% van de sectoromzet. Aangezien er bij deze kantoren gemiddeld 2,5 tot 3 erkende vastgoedmakelaars actief zijn, vertegenwoordigt CIB dus tussen de 2.500 en 3000 erkende vastgoedmakelaars in Vlaanderen.

CIB Vlaanderen biedt haar leden een zeer uitgebreid pakket diensten aan en behartigt met tal van initiatieven de belangen van de vastgoedprofessional en de vastgoedsector.