Hallo Residentie
Image bonjour Condo

De gesplitste aankoop: een nieuwe stand van zaken

Sinds kort is de zgn. gesplitste aankoop, voorafgegaan door een schenking, onder bepaalde voorwaarden terug mogelijk. Wat zijn de voordelen van deze techniek? Wanneer kan het en wanneer niet? En wat met gesplitste aankopen in het verleden?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Welke attesten zijn verplicht bij de verkoop van een woning?

De Vlaamse vastgoedmakelaars en notarissen willen kopers en verkopers van een woning bewust maken van het belang van een waterdichte verkoopovereenkomst. Ze werkten daarom een modeldocument uit en maakten afspraken om te vermijden dat documenten en attesten dubbel worden aangevraagd. Een overzicht van de verplichte attesten.  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Beleidswissel bij Franstalige BIV-top

  De Franstalige top van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars is sinds gisteren gewijzigd. Zo besloot de Nationale Raad van het BIV unaniem om afscheid te nemen van voorzitter Michel Dussart. Deze deelde niet langer dezelfde visie als de Nationale Raad en het dagelijks bestuur, waardoor een verdere samenwerking niet langer...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Gent Krijgt woontoren van 90 meter

Optima Global Estate, de vastgoedgroep uit Gent van Jeroen Picqueur, gaat vlakbij het station Gent-Sint-Pieters twee woontorens ontwikkelen. De Queen Towers worden respectievelijk 90 meter en 68 meter hoog en worden de hoogste woontorens in Gent en zullen tot de hoogste in Vlaanderen behoren.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Arabische naam zorgt voor uitsluiting op huurmarkt

Een Arabisch klinkende naam hebben, is voldoende om door één op de acht verhuurders meteen afgewezen te worden. Komt daar nog een anderstalig accent bij, dan is de weigering één op de zes. Dat zegt de vakgroep Sociologie aan de Gentse Universiteit.          
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

BIV Detectives ingezet tegen illegale makelaars op Batibouw

Het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) gaat een team van privédetectives inzetten om op woon- en vastgoedbeurzen illegale makelaars op te sporen. De detectives starten dit weekend op Batibouw. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Markt voor woonkrediet stuikt ineen

Zowel de vraag naar als de toekenning van woonkredieten is afgelopen maand spectaculair gedaald. Vooral omdat er steeds minder verbouwd wordt, maar ook omdat de banken strenger worden.              
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Welk onroerend goed koop je vandaag voor 250 000 euro?

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde vastgoedmakelaar Century21 een internationale enquête. De vraag dit jaar: welk onroerend goed kan je vandaag kopen voor €250.000?          
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

De syndicus – veel vragen, veel antwoorden

Op 28 maart hadden we het al over de syndicus. Dat kan je hier nog eens nalezen. Maar na de uitzending, bleven de vragen in onze mailbox toestromen. Professor  goederenrecht Vincent Sagaert van de KULeuven en Jan Jassonge, afgevaardigd bestuurder van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) Vlaanderen geven antwoord op enkele...
**Lire la suite...