Hallo Residentie
Image bonjour Condo

Het beslag van de verkoopsom wegens onbetaalde gemeenschappelijke kosten

Wat indien één mede-eigenaar in gebreke blijft om zijn bijdrage in de gemeenschappelijke kosten te betalen? Heeft de syndicus, die voor de verenging van mede-eigenaars zal optreden, nog een stok achter de deur indien de mede-eigenaar om welke reden dan ook beslist om zijn appartement te verkopen?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Woningprijzen hoger dan ooit tevoren

De gemiddelde prijzen van woonhuizen, villa’s, appartementen en bouwgronden lagen in België nooit hoger dan in het derde kwartaal van 2011. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder is sprake van prijsstijgingen met respectievelijk 4,2 procent, 4,2 procent, 4,6 procent en 5,0 procent. Er waren wel minder transacties. Een en ander...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Een “diepvriesschenking” die pas ontdooit bij de jaren van verstand?

U overweegt een appartement, aandelen van uw patrimoniumvennootschap of een beleggingsportefeuille, te schenken aan de kinderen. Maar u vreest dat ze misschien al na een aantal jaren deze schenking zullen verkopen om zotte aankopen te verrichten. Kunt u de schenking als het ware tijdelijk “bevriezen” tot zij tot de jaren van verstand zijn...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Is vastgoed nog rendabel in 2012?

De vastgoedprijzen zullen in 2012 niet fors stijgen. Door de verwachte rentestijging stabiliseren de prijzen op het niveau van de inflatie en zal de activiteit worden afgeremd. Kopers blijven wellicht uitkijken naar een mooie opportuniteit. Maar verkopers doen er goed aan betere tijden af te wachten.  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Duurste appartement te huur voor 125.000 euro per maand

Wie in New York op grote voet wil leven, moet sowieso de portemonnee stevig opentrekken, en al zeker als je de 'Astor Suite' huurt. Voor dit ultraluxueuze appartement in het Astor Hotel bedraagt de maandelijkse huurprijs namelijk een slordige 125.000 euro.               
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wonen tussen de wolken

Het hoogste bewoonbare plekje van Gent is de 25ste verdieping van het appartementsgebouw aan het Spinmolenplein. Van daar zie je de hele stad die er verrassend compact uitziet vanop die hoogte.                   
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Is samenwonen met medehuurders interessant?

Waarop moet u letten als u gaat samenwonen met meerdere huurders? En wat zijn de voor- en nadelen?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wordt uw lening met variabele rente duurder?

  De hogere marktrente die België moet betalen, zal ook doorsijpelen in de tarieven voor reeds afgesloten woonkredieten met een variabele rentevoet. Maar die impact zal niet bij elke bank even groot zijn en even snel doorgerekend worden. Hoe komt dat?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wat is omgekeerd woonkrediet?

Omgekeerd woonkrediet is een hypotheekformule waarbij huiseigenaars hun woonst omzetten in kapitaal. In Nederland, waar het systeem al langer bestaat, wordt het een ‘opeethypotheek’ genoemd. In België bestaat het systeem nog niet, maar Open-VLD kamerlid Maggy De Block dient alvast een wetsvoorstel in om het ook in België mogelijk te...
**Lire la suite...