Hallo Residentie
Image bonjour Condo

David Bowie gaat appartementsblok sieren

Het alterego van David Bowie, Ziggy Stardust, zal weldra een comeback maken op de gevel van een appartementsblok in het Australische Melbourne. De buurtbewoners zijn niet onverdeeld gelukkig met het toekomstige dominante straatbeeld.      
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Het cijferwerk van de syndicus

  Eén van de vernieuwingen , die de Appartementswet van 2 juni 2010 heeft gebracht wat betreft de werking van de algemene vergadering , is de bepaling in artikel 577-6 & 8 , lid 2 van het Burgerlijk Wetboek dat voor de berekening van de vereiste meerderheid de  onthoudingen , de blanco- en de ongeldige stemmen niet beschouwd...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Lift: naar een verlenging van de termijnen?

Veelbelovende Ontmoeting met Minister Magnette   Minister Magnette is er zich van bewust dat het KB van 2003 inzake veiligheid van de liften in zijn actuele vorm een reeks van problemen veroorzaakt. Het is zijn bedoeling aan de voltallige regering een voorstel te formuleren met het oog op een verlenging van de termijnen voor de...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

BIV-jaarverslag 2010

Ons land telde vorig jaar precies 8.855 erkende vastgoedmakelaars. Aan Vlaamse kant delen West-Vlaanderen, Antwerpen en Oost-Vlaanderen de top-3, met respectievelijk 1.354, 1.180 en 1.073 makelaars. Onze Dienst Opsporing (illegale uitoefening) opende daarentegen 623 nieuwe dossiers, met een pak minder illegale activiteiten bij eenmanszaken en...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wat kost zicht op zee?

Een appartement aan de Belgische kust blijft erg in trek. Kiest u bij een aankoop beter voor zeezicht of niet?   De prijzen van appartementen van de kust zijn vrij constant, maar gematigd aan het stijgen’, zegt Jan Jassogne, afgevaardigd bestuurder van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wordt lenen voor een huis duurder ?

Al maanden horen we dat de rentevoeten op de woonkredieten zullen stijgen. Zitten de tarieven werkelijk in stijgende lijn? En betekent dat echt dat lenen voor een huis duurder wordt?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Is vastgoed het volgende slachtoffer van de crisis?

De Belg kijkt optimistisch aan tegen de huidige en toekomstige waarde van zijn vastgoed. Dat blijkt uit de enquête van Netto en Immoweb.be. Zou hij niet beter wat voorzichtiger zijn, nu de vraag en de prijzen vertragen?  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Mede-eigendom: termijn voor coördinatie van de statuten is verlengd!

  13 AUGUSTUS 2011. - Wet tot wijziging van artikel 19, § 2, van de wet van 2 juni 2010 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter te maken (1) Publicatie in het Belgisch Staatsblad: 29-08-2011  
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wonen in wit en zwart

Amper honderd vierkante meter is de loft van Massimo Pignanelli, maar over elk detail heeft de jonge architect nagedacht. Het resultaat is een hyperefficiënte, strakke ruimte waar plaats genoeg is om te wonen en te werken.        
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Vastgoedprijzen stijgen 4 procent

De gemiddelde vastgoedprijzen in België lagen in januari-juni bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van de FOD Economie. De gemiddelde prijzen van woningen zijn gestegen in alle categorieën, met de sterkste toename in Vlaanderen.      
**Lire la suite...